TEL:06-6450-8787
受付時間:平日9:00〜17:00
お問い合わせフォーム

スリープスコープ掲載論文

2024年
Bifidobacterium adolescentis SBT2786 Improves Sleep Quality in Japanese Adults with Relatively High Levels of Stress: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study
Nutrients 2024
May 30,2024
doi.org/10.3390/nu16111702
Hiroki Murakami, Taro Ko, Haruka Ouchi, Toshiharu Namba, Shukuko Ebihara and Shunjiro Kobayashi
2022年
Food-derived antioxidant ergothioneine improves sleep difficulties in humans
Journal of Functional Foods
July 9,2022
doi.org/10.1016/j.jff.2022.105165
Makoto Katsube, Hiroshi Watanabe, Kosuke Suzuki, Takahiro Ishimoto, Yoshitaka Tatebayashi, Yukio Kato, Norihito Murayama
2021年
睡眠に不満を感じている人におけるイクラオイル由来DHA・イクラオイル由来EPA・深海鮫肝油由来DAGE 含有油脂加工食品の睡眠の質改善と抗ストレス効果の検証
―ランダム化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験―
薬理と治療 第49巻 第6号, 977-990, 2021年6月
中川 育,ほか
Lactobacillus casei Shirota株の高菌数,高密度化技術と脳腸軸を介した新規保健機能研究
日本栄養・食糧学会誌 第74巻, 75-78, 2021年4月
河合 光久, 加藤 豪人, 高田 麻衣, 星 亮太郎, 西田 憲生
2020年
Effects of onion extract containing concentrated cysteine sulfoxides on sleep quality: a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study
Food Science and Biotechnology
October 6,2020
doi: 10.1007/s10068-020-00829-0
Yuya Nakayama, Miki Makita, Satomi Nozaki & Yosuke Kikuchi
健康のカギを握る睡眠 GABAによる深い眠りで心身のメンテナンス
FOOD Style 21 2020年9月号, 44-45, 2020年9月
外薗 英樹
2019年
Health Benefits of Lactobacillus gasseri CP2305 Tablets in Young Adults Exposed to Chronic Stress: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study
Nutrients
August 10,2019
doi:org/10.3390/nu11081859
Kensei Nishida ,Daisuke Sawada ,Yuki Kuwano ,Hiroki Tanaka and Kazuhito Rokutan
清酒酵母による睡眠の質改善作用と機能性表示食品への応用
オレオサイエンス 第19巻 第7号, 291-297, 2019年7月9日
物井 則幸,佐野 朋美
GABAの生産技術の確立と高機能食品の市場開発 -ユニークな機能性食品素材“GABA”はどのようにして生まれたか?-
化学と生物 第57巻 第4号, 207-212, 2019年4月1日
堀江 健二, 渡部 和哉, 坂下 真耶, 山津 敦史
2018年
Effect of crocetin on quality of sleep: A randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study
Complementary Therapies in Medicine
December 8,2018
doi:10.1016/j.ctim.2018.09.003
Naofumi Umigai, Ryuji Takeda, Atsuko Mori
時計遺伝子に働きかける「ネムノス」の開発と機能性
FOOD Style 21 2018年9月号, 75-77, 2018年9月
伊地知 哲生
GABA摂取による機能性の持続性についての検討 : ストレスと睡眠の質を指標として
FOOD Style 21 2018年9月号, 66-69, 2018年9月
中村 唱乃
機能性食品の睡眠評価試験と実践のサイエンス
FOOD Style 21 2018年9月号, 70-74, 2018年9月
柏木 香保里,吉田 政樹
2017年
Daily administration of paraprobiotic lactobacillus gasseri cp2305 ameliorates chronic stress-associated symptoms in Japanese medical students
Journal of Functional Foods
July 5,2017
doi:10.1016/j.jff.2017.06.031
Kensei Nishida, Daisuke Sawada, Yuki Kuwano, Hiroki Tanaka, Tomonori Sugawara, Yumeko Aoki, Shigeru Fujiwara,Kazuhito Rokutan
Beneficial effects of Lactobacillus casei strain Shirota on academic stress-induced sleep disturbance in healthy adults: a double-blind, randomised, placebo-controlled trial
Beneficial Microbes
April 26,2017
doi:10.3920/BM2016.0150
Takada M, Nishida K, Gondo Y, Kikuchi-Hayakawa H, Ishikawa H, Suda K, Kawai M, Hoshi R, Kuwano Y, Miyazaki K, Rokutan K
2016年
Effect of dietary heat-killed Lactobacillus brevis SBC8803 (SBL88™) on sleep: a non-randomised, double blind, placebo-controlled, and crossover pilot study
Beneficial Microbes
March 25,2016
doi:10.3920/BM2015.0118
Y. Nakakita, N. Tsuchimoto, Y. Takata, T. Nakamura
Effect of oral γ-aminobutyric acid (GABA) administration on sleep and its absorption in humans
Food Science and Biotechnology
April 30,2016
doi:10.1007/s10068-016-0076-9
Y. Nakakita, N. Tsuchimoto, Y. Takata, T. Nakamura
2015年
Japanese sake yeast supplementation improves the quality of sleep: a double-blind randomised controlled clinical trial
Journal of Sleep Research
September 10,2015
doi:10.1111/jsr.12336
Noriyuki Monoi, Ayumi Matsuno,Yuki Nagamori, Eriko Kimura, Yoshitaka Nakamura, Kengo Oka, Tomomi Sano, Tatsuyuki Midorikawa, Toshihiro Sugafuji, Michiaki Murakoshi, Akira Uchiyama, Keikichi Sugiyama, Hoyoku Nishino and Yoshihiro Urade
The Improvement of Sleep by Oral Intake of GABA and Apocynum venetum Leaf Extract
J Nutr Sci Vitaminol
June, 2015
doi.org/10.3177/jnsv.61.182
Yamatsu A, Yamashita Y, Maru I, Yang J, Tatsuzaki J, Kim M
2012年
食品CROの現状と期待「快眠」系機能性食品の評価とその試験方法
Food Style 21 第16巻 第8号, 51-54, 2012年
柏木 香保里, 吉田 政樹
機能性食品素材の開発「快眠食品の開発」客観的評価の支援技術
ジャパンフードサイエンス 第51巻 第7号, 43-46, 2012年
柏木 香保里, 吉田 政樹